Produktudvikling

Ofte er det umulige muligt. Det handler om at tænke i helheder, i løsninger og potentialer frem for begrænsninger – hos Pack Plast er vi parate til at satse samme med dig.

Produktudvikling

Ofte er det umulige muligt. Det handler om at tænke i helheder, i løsninger og potentialer frem for begrænsninger – hos Pack Plast er vi parate til at satse samme med dig.

Produktudvikling

Ofte er det umulige muligt. Det handler om at tænke i helheder, i løsninger og potentialer frem for begrænsninger – hos Pack Plast er vi parate til at satse samme med dig.

Pynt på toppen krævede nyt, moderne design af salatbægre

Bag disse nye salatemballager står den norske industridesigner Johan Verde – med Pack Plast som teknisk sparringspartner har han udviklet helt nyt salatbæger inklusive låg til Mills i Norge.

Et emballageløft skulle gøre det muligt at pynte salaterne på toppen – at topdresse med rejer, grøntsager m.m. Mills ønskede et redesign af hele deres sortiment af salater i størrelserne 220 og 360 gr.

Samtidig var der krav om, at den færdigpakkede salat skulle have en længere holdbarhed. Dette fordrede, at bægeret skulle fremstilles i et materiale, som har en høj barriere, men fortsat er transparent, så forbrugeren kan se salaten igennem emballagen.

Smaragd-design er fremstillet i A-PET/EVOH/PE, og er valgt som Mills fremtidige design.

Kundeudtalelse

Bægreleverandør og maskinleverandør skal kunne tale sammen

– Mills

”Det er veldig flott,” lyder det på syngende norsk fra fabrikschef ved Mills i Norge, Lars Christian Hilden. Han refererer til en firmatur, Pack Plast tog med alle medarbejderne for at opleve kundens virksomhed og produktion ved Mills’ fabrik i Drammen tæt ved Oslo.

”Turen gav alle medarbejderne anledning til at se slutproduktet, og hvordan vi håndterer det og bruger det i fabrikken. Dette skaber en forståelse for, hvad der er vigtig for os. Når vi mødes, knytter det en dybere forståelse til en større del af værdikæden.” På basis af turen blev der gennemført konkrete forbedringer, forklarer han.

Mills og Pack Plast har en langvarig relation at stå på. Den blev indledt i begyndelsen af år 2000 i et udviklingssamarbejde omkring nye salatbægre. Da dette atter blev aktuelt næsten 10 år senere, for emballagen for mayonnaise-baserede salater til varemærket DELIKAT, var det derfor naturligt at tage Pack Plast ind som mulig leverandør – ”Vi bruger forskellige. Pack Plast blandt andet qua deres stærke faglighed. Det er vigtig for os, at de kan være med så tidligt som muligt i udviklingen, så design kan matches med produktionsfaciliteter – der er mange tidlige designs, der ikke er mulige at producere,” siger fabrikschefen.

 

”Design af bægre er blot én side af udviklingsprojektet, de skal også fungere i et produktionsapparat – og ikke mindst for vores forbrugere. Alle dele arbejder vi parallelt med i forhold lanceringsdatoen. Det er en kompleks proces; der bliver installeret nye produktionslinjer, gammelt afsluttes og nyt startes op. Timingen er altafgørende,” forklarer Lars Christian Hilden.

Hurtige tilbagemeldinger fra en effektiv organisation er noget af det Lars Christian Hilden sætter størst pris på. Og det er netop, hvad han får fra Pack Plast. ”Vi ønsker en hurtig fremdrift i et sådan projekt. Vi kan ikke forholde os til tunge og langsomtgående organisationer eller mange forskellige afdelinger. Det forstår Pack Plast. Vores relation betyder, at vi arbejder godt og hurtig sammen, og i dette samarbejde kommer de faglige kompetencer til nytte.”

Pack Plast er således i dialog med Mills’ maskinleverandører i et sådant udviklingsprojekt – ”de imødekommer alle udfordringer så vidt muligt inden, vi skal starte op. Det er absolut en vigtigt del, at bægerleverandør og maskinleverandør har tæt kontakt.”

Om hemmeligheden bag en god leverandørrelation siger fabrikschef Lars Christian Hilden: ”Kort kommunikationsvej og god tilgang til at løse udfordringerne. Pack Plast tager hånd om tingene og er yderst fleksible – til gensidig gavn. Det har gjort samarbejdet stærkere.”

Industridesigner Johan Verde og Pack Plast står bag Mills fremtidige design.